Påmeldingen er nå stengt

Torsdag 7. starter vi opp. De langveisfarende blir flydd til Alta og vi setter opp buss derfra til Kautokeino. Når vi kommer til Kautokeino starter vi som tidligere med korte presentasjoner av 10 bedrifter/prosjekter. Her vil vi prioritere nye ukjente stemmer og ansikter, men alle kan melde inn ønske om taletid. Planen var at vi skulle avslutte kvelden med visning av Amanda Kernells "Sameblod". Dessverre er både Amanda og filmens norske coprodusent Jim Hansen forhindra fra å møte. Det blir likevel filmvisning. "The Embrace of the Serpent" ble nominert til Oscar i 2016 for beste fremmedspråklige film. Regissøren Ciro Guerra blir med oss på link fra Colombia, og Elisa Pirir Ruiz som skal produsere hans neste planlagte film er tilstede på bransjetreffet.

Fredag 8. står serier og fiksjon på programmet. "Monster" er på gang og vi får høre nyheter om den.  Margrét Örnólfsdóttir har bekreftet at hun kommer. Hun er nå en del av teamet som skriver andre sesong av den islandske suksessen "Ófærð"("Innesperret"). Hun har også skrevet "Fangar" som var en av de nominerte til Nordisk Film & TV Fond Prize 2017 på Gøteborg International Film Festival. For de musikkinteresserte kan det også hende at navnet virker kjent, men da fra litt tidligere i karrièren som medlem i Sugarcubes. Torfinn Iversen kommer og snakker om "Oskars Amerika" og hvordan fortellingen er knyttet til hans egen historie.
Den siste i denne sekvensen er den tyske manusforfatteren Bernd Lichtenberg. Han tar utgangspunkt i den prisvinnende suksessen "Good Bye Lenin!" som han har vunnet flere priser for.For de som ikke har sett den finnes filmen på Amazon. Det er fint om flest mulig kjenner den før vi kommer til Kautokeino.
Etter siste post på programmet blir det anledning til å booke korte møter med filmkonsulentene Ingrid Dokka fra NNFS, Gjermund Gisvold fra Filmfond Nord, Helle Hansen og Lars Løge fra NFI.

Lørdag 9. ser vi på distribusjon av dokumentarfilm. I vår var det flere nordnorske filmer som gikk på kino. Markedsføring og distribusjon av filmene ble planlagt i forhold til tematikk og målgrupper. Vi henter noen av dem til Katuokeino for å fortelle hvordan det gikk, og om det er erfaringer som kan deles med andre. KOKO-Film gir oss ramsalte tips om hvordan de promoterte "Sealers/Ishavsblod" i inn- og utland. Richie OˋDonnel gjorde en spesiell lansering av "Atlantic" i Irland. Det kommer han og snakker om.
I tillegg kommer Alison Norrington fra Story Central og forteller om hvordan man finner det rette publikumet til sin film. Hun har lang erfaring som manusforfatter og underviser også på The London Film School.

En pdf-versjon av programmet finner du her.

Dato:

7.-9. september

Sted:

Kautokeino

Pris:

NOK 1 200 Egenandel for filmarbeidere i Nord-Norge og Nord-Sverige. Transport IKKE inkludert.

Pris:

NOK 2 000 Egenandel for filmarbeidere i Nord-Norge. Transport inkludert. Påmelding innen 11. august

Pris:

NOK 2 500 Egenandel for filmarbeidere i Nord-Norge. Transport inkludert. Påmelding mellom 11. og 20. august

Pris:

NOK 3 000 Filmarbeidere fra andre regioner. Transport ikke inkludert.

Målgruppe:

Filmarbeidere, fortrinnsvis fra Nord-Norge og Nord-Sverige