En unik mulighet til å møte noen av de fremste ekspertene innenfor dokumentarfilmfeltet.

Vi gjentar suksessen fra de to foregående årene og inviterer filmskapere i Nord-Norge til verksteder og samhandling med kolleger fra resten av verden.

Dette er den andre samlingen av ESoDoc 2017, og det er flere nye interessante foredragsholdere på planen.

Torsdag 22. er ankomstdag, og du må være på plass til middagen torsdag kveld kl 20:30. Selve verkstedet starter fredag morgen kl 9:00, og for de som har problemer med å komme seg ut torsdag kveld er det mulig å komme tidlig fredag.

Fredag morgen starter med den canadiske dokumentarfilmskaperen Kat Cizek. Hun har jobbet mye med hvordan man samarbeider med karakterene i filmen for å få et best mulig resultat .
Hun etterfølges av Joelle Alexis som analyserer trailere og ser på hvordan de kan bli bedre. Overskriften på verkstedet er: "What makes a good Story - what makes a good teaser?". Her kan du melde inn din egen trailer og få den analysert og diskutert.

På formiddagen lørdag holder Alexander Knetig to foredrag. Det første dreier seg om kortdokumentar og web, det andre om VR. Alexander arbeider i ARTEs avdeling Creative. Etter lunsj blir det satt opp en-til-en-møter med ekspertene. Eksakte møtetider er ikke berammet, da ankomst- og avreisetider ikke er fastlagt for alle.

Søndag formiddag er det klart for Sarah Mosses fra TOGETHER FILMS i London. Hun går gjennom spesielle outreach-kampanjer og ser på hva vi kan lære av dem. Sabine Bubeck-Paaz snakker deretter om coproduksjon med ARTE.

De nordnorske filmarbeiderne som kommer med på kurset får dekt reise, kost og overnatting fra torsdag til og med lunsj søndag mot en egenandel på NOK 1 500. Det er også mulig for filmarbeidere fra andre regioner å søke, men de må da søke sitt regionale senter om dekning av reisekostnader.

Søknadsfristen er mandag 15. mai.


Dato:

22.-25. juni 2017

Sted:

Sommarøy Arctic Hotel

Pris:

1 500 Egenandel

Målgruppe:

Dokumentarfilmregissører og produsenter Påmelding