En unik mulighet til å møte noen av de fremste ekspertene innenfor dokumentarfilmfeltet. Du vil også møte kolleger fra inn- og utland med spennende prosjekter.

Vi er igjen klare for ESoDoc, og inviterer filmbransjen i Nord-Norge og de andre regionene til samlingen på Sommarøy. I år arrangerer vi oppstartverkstedet som betyr at når dere møter veilederne og de andre deltakerne er det et første møte for alle. Vi inviterer i første rekke filmarbeidere med prosjekt til dette verkstedet, men gode søknader uten prosjekt vil også bli vurdert.

Det er flere nye navn på lista over foredragsholdere, og det ligger noen nye emner i det opplegget som ESoDoc presenterer. Ett av dem er arbeid med lange kunstneriske dokumentarer, og det er ingen ringere enn Joshua Oppenheimer som holder en masterclass om dette emnet. Det betyr at vi også viser director`s cut av "The Act of Killing" kvelden før hans foredrag.

De andre nye foredragsholderne er Lisa Glahn som lørdag formiddag snakker om "Participatory video" og Maya Eriksson som søndag formiddag holder et foredrag om "VR - Immersive and cross media storytelling". Søndag møter dere også Michael Kaschner som presenterer sine tanker om "Short formats for digital platforms". Michael jobber for tiden som seniorprodusent for ZDF digital og har lang fartstid som innholdsprodusent innenfor nye plattformer.

Vi har også en gjenganger med tydelige og nyttige foredrag for bransjen.

Den første dagen er Sarah Mosses fra TOGETHER FILMS i London tilbake, men med et nytt opplegg. Hun har spesialisert seg på distribusjon og outreach-kampanjer for filmer med et sosialt tema i bunnen. I år får dere får delta både på en key-note om outreach og senere på dagen en masterclass med teamwork.

Det vil også bli anledning til en-til-en-møter med alle ekspertene som er tilstede. Sabine Bubeck-Paaz leder det faglige innholdet, og ESoDocs "mor" Heidi Gronauer har gitt veldig nyttige tips til de som har hatt møter med henne

De nordnorske filmarbeiderne som kommer med på kurset får alle reise- og oppholdskostnader dekt mot en egenandel på NOK 1 500. Deltakere fra andre regioner må søke om å få sine reisekostnader dekt fra eget filmsenter.

Søknadsfristen er lørdag 12. mai.

Dato:

31. mai - 3. juni

Sted:

Sommarøy Arctic Hotel, Tromsø

Pris:

NOK 1 500 Egenandel

Målgruppe:

Dokumentarfilmregissører og produsenter. Fortrinnsvis med prosjekt Påmelding