Hvordan ta en nyhetssak, eller et aktuelt tema, og skape en dokumentarfilm? Journalist Kaare Skard deler metoden han har jobbet ut i fra med det prisbelønte TV2-programmet «Vårt Lille Land».

I samarbeid med Nordnorsk Filmsenter og NRK Troms arrangerer Alfred Film og TV kurs i Tromsø 9. oktober.

Kaare Skard er en prisbelønnet journalist og regissør. Han jobbet fra 2012 - 2015 som reporter i dokumentarmagasinet Vårt lille land. Programmet vant i 2013 Gullruten i kategoriene «Beste dokumentar- eller faktaserie» og «Beste nye programserie». I 2011 hadde Skard regi for serien Livet på vent for TV 2 som vant Gullruten i kategorien «Beste nye dokumentarserie», og han har hatt regi på en rekke profilerte norske dokumentarserier.

På kurset skal Kaare gå gjennom metoden fra Vårt Lille Land, og gi en fordypning inn i veien fra en idé, et tema, eller en sak man bare hører på nyhetene, til en dokumentarfilm. 

Gjennom eksempler, og et overblikk over bestanddelene, og gjennom praktiske oppgaver får deltakerne et unikt innblikk i en praktisk metode.
Både erfarne film- og TV-arbeidere, og de som bare har ett par år bak seg i bransjen er velkomne til å melde seg på. 

PÅMELDINGSFRIST FREDAG 28. SEPTEMBER

Dato:

9. oktober, 9:30-17:00

Sted:

NRK Troms, Krognessvegen 29, 9006 Tromsø

Pris:

Deltakeravgift NOK 350

Målgruppe:

Dokumentarregissører og produsenter Påmelding

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk