Below Zero 2018

Publisert 25.01.2018

Kulturnæringsstiftelsen Sparebanken Nord-Norge deler ut "The Arctic Documentary Award" og "The Below Zero Pitch award".  Prisene er på henholdsvis NOK 40 000 og NOK 10 000. Et norsk og et grønlandsk prosjekt stakk av med prisene på årets pitch. 

"The Arctic Documentary Award" gikk i år til "The last Polar Explorer" med regissør Sven Arild Storberget, produsert av Kjell Eriksen.

Kjell Eriksen og Svend Arild Storberget

Fra v. Kjell Eriksen og Svend Arild Storberget

Filmens hovedkarakter er Gilles Elkaim som i Nansens ånd legger i vei mot Nordpolen for å skape oppmerksomhet rundt den kritiske miljøsituasjonen i Arktis. I stedet blir han en brikke i et storpolitisk spill.

"The Below Zero Pitch award" gikk til "Walls" med regissør Sofie Rørdam og produsent Nina Paninnguaq Skydsbjerg Jacobsen.

Vinnerne av "The Below Zero Pitch Award"
Fra v : Nina Paninnguaq Skydsbjerg Jacobsen, produsent, Mikael Opstrup, EDN, Sofie Rørdam, regissør og Bjørn Eirik Olsen, Kulturnæringsstiftelsen SNN

"Walls" er en dokumentarserie fra Grønlands fengsel fortalt gjennom de innsatte. Historiene skapes fra de innsattes ståsted i samarbeid med Sofie og Nina.

Vi ønsker begge disse prosjektene og de 9 andre som ble pitchet lykke til med videre finansiering og produksjon. En oversikt over alle prosjektene og beslutningstakerne finner du på European Doocumentary Networks hjemmesider.

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk