FILMINNSPILLING I SIMAVIK - STILLE PÅ SETT!

Publisert 03.11.2016


Stor aktivitet da steampunkfilmen THE FACTORY ble spilt inn i den gamle kraftstasjonen i Simavik denne uka. På bildet ser vi produsent og filmens fotograf Tonje Meinhardt. Ingenting å si på sikkerheten her!

Filmkonsulenten ble tidligere denne uka invitert ut på befaring til Simavik for å overvære innspillingen av kortfilmen THE FACTORY, i Tromsøs gamle kraftstasjon. I et fallende, vakkert førvinterlys og et par iskalde grader, stod et titalls unge mennesker på for å få Margareta Orkans første, profesjonelle kortfilm i boks. I rød varmedress dirigerte hun støtt det hele, sammen med sin fotograf og produsent Tonje Meinhardt, fra Meinhardt Film.


Ytterst til venstre: Fra location i Simavik. Bildet i midten: Puppetmaster Mathilde Sofie Henriksen. Til høyre: Regissør Margareta Orkan.


Regissør Margareta Orkan er glad i roboter og kunstig intelligens samt rytme og musikk, noe denne filmen vil bære preg av. Hun har tidligere laget en annen robotfilm, fra et lignende univers, nemlig kortfilmen "G" fra 2014. Til daglig er Orkan også maskinist på Aurora kino, for å spe litt på inntektene etter endt filmutdannelse. Hun har også solid filmfaglig erfaring med ulike arbeidsfunksjoner på andres filminnspillinger.

Undertegnede fikk ikke lov til å avsløre hvordan den flotte roboten ser ut, det skal være en hemmelighet til filmens premiere utpå nyåret. Men jeg kan skrive under på at den er kul, personlig og spilles fortreffelig av "puppetmaster" Mathilde Sofie Henriksen, en ikke ukjent størrelse innenfor TVIBIT miljøet.

Den mannlige hovedkarakteren spilles av Emil Karlsen, en ung skuespiller vi helt sikkert kommer til å se mer til på lerret og scene. Nesten alle i teamet la stor vekt på kulturhuset TVIBITS viktige funksjon og betydningen av talentutviklingen for unge i Tromsø.


Skuespiller Emil Karlsen


Nordnorsk filmsenter er stolte av å kunne støtte våre yngste filmskapere med "springbrettmidler", som denne filmen er støttet fra. Fram til fylte 25 år kan unge filmfolk søke støtte fra oss på disse midlene - det kan være en fin start på den profesjonelle karrieren. Vi ønsker The Factory lykke til!




Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk