MED LYS INN I MØRKETIDA

Publisert 06.11.2017

Det koker som aldri før i nordnorsk film. I vår store og langstrakte region jobber produsenter og filmskapere fletta av seg med store utfordringer både budsjettmessig og værmessig (Illustrasjonsfoto: Knut Erik Jensen, fra kortfilmen Morgen).


Sommeren og høsten er også sesongen hvor flesteparten av alle kortfilmene spilles inn, og vi vet at det har vært stor aktivitet. Fra ungdomskulturhuset TVIBIT renner det ut talenter, flere av dem vil få filmene sine vist på Film fra Nord-programmet for unge filmskapere på TIFF - det regner vi hvertfall med. 

I årets siste søknadsrunde om produskjonstilskudd mottok vi 20 søknader og en søknad for Springbrett. Majoriteten av søknadene var i denne runden var kort fiksjon, flere med gode budsjetter og med NFI støtte på laget. Det er mange unge filmskapere i drift, med særdeles spennende ideer til kortfilmer. Vi gleder oss over å se både djervhet og vilje til å tenke nye uttrykk, både når det gjelder innhold og form. Tildelingen er klar om to uker og legges ut på sidene våre i siste halvdel av november. Noen blir glade, mange blir skuffet. Men sånn er det - det gjelder bare å ikke gi seg, men jobbe enda hardere med å gjøre gode og overbevisende søknader.

NFI valgte å innstille ni kortfilmer i sin runde i oktober, hvorav hele tre filmer kom fra Nord Norge. Det var Morgen, regi av Knut Erik Jensen, produsert av Rein Film Finnmark, Myrhull, regi Torfinn Iversen produsert av Julia Andersen for EdelZek AS og Tungene, regi Marja Bål Nango, regi Mer Film med Elisa Fernanda Pirir. Gratulerer!

I sommer ble også NORTH FIKSJON filme spilt inn. NORTH FIKSJON er et kompetansehevende utviklingstiltak for kortfilm. Deltagerne fikk være med på fire ulike verksteder med internasjonale lærekrefter. Verkstedene hadde fire ulike tema: Manus, regi og foto, klipp og distribusjon. Verkstedene ble arrangert på fire ulike steder i hele Nord Norge. Resultatet får vi kanskje se under TIFF. Fire regissører fikk tilslutt realisert filmene, disse er Espen Olaisen, Sara Margrethe Oskal, Maida Hals (i samarbeid med Midt Norsk Filmsenter) og Margareta F. Orkan. Hanna Suni var med som observatør, siden hun straks går i gang med produksjonen av sin første spillefilm - Lys på meg - som muligens Norges yngste spillefilmregissør. 


Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk