MESTERKLASSE PÅ TIFF: ASIF KAPADIA

Publisert 15.12.2017

Sammen med TIFF og Filmfond Nord har vi invitert Oscarvinner Asif Kapadia til å holde en masterclass. Han forteller om arbeidet med "Senna" og "Amy" og viser klipp fra "Maradona" som er i etterarbeid.

Med utgangspunkt i SENNA (2010) og sin Oscar-vinnende dokumentar AMY (2015), gir regissør Asif Kapadia en innføring i sine unike metoder som historieforteller.

Med AMY raffinerte Kapadia fortellerteknikken introdusert i SENNA, en teknikk som ofte minner mer om fiksjonsfilmens enn dokumentarens. Uten iscenesatte intervjuer, og med nesten utelukkende bruk av et enormt arkivmateriale, har han utviklet en særegen stil. Filmene har klassiske fortellergrep, med sterke karakterer, dramatisk handling og emosjonell klangbunn.

Med særlig fokus på AMY, vil mesterklassen gå i dybden på prosessen med å finne og utvikle fortellingen. Viktige veivalg, problemer som oppstod underveis og hvordan de ble løst, vil bli diskutert gjennom filmklipp og konkrete eksempler. SENNA vil også bli diskutert som filmen hvor Kapadia utviklet sin metodikk, og i tillegg får vi klipp fra hans siste film MARADONA, som fortsatt er i etterarbeid. Sammen utgjør disse en trilogi om talent og berømmelse i vår moderne medievirkelighet. Påmelding skjer HER. Det øvrige TIFF-programmet finner du HER.