NOWHERE TO HIDE

Publisert 10.10.2016

NOWHERE TO HIDE er satt opp i festivalens hovedkonkurranseprogram for lange dokumentarer. Filmen handler om en helsearbeider og hans familie, som bor midt i Irak. Filmen starter i forsiktig optimisme når amerikanerne begynner å trekke seg ut i 2011.

Nå kan det bare gå fremover. Men det gjør ikke det. Gjennom hans kamera og kommentarstemme blir det bare verre og verre. Vi ser et land som er blitt og blir knust og bombet tilbake til steinalderen. Filmen går over fem år. Vår mann går fra å være en optimistisk familiefar i sin beste alder, til å bli en aldrende, medtatt og tidvis nedbrutt menneske hvis største prosjekt er å overleve sammen med familien. Han må tilslutt forlate sin post som sykepleier etter at sykehuset han jobber på blir angrepet, bombet og plyndret. Det er ingen steder å gjemme seg.

Filmen er en hjerteskjærende skildring av krigens tragiske konsekvens. Samtidig er Nowhere to Hide et sjeldent vitnesbyrd på innsiden av det grusomme. Hvor finner menneskene meningen i alt dette? Jo i hverandre. I opprettholdelsen av humane verdier som omtanke, nestekjærlighet og omsorg. Filmen ble initiert og utviklet av lege og manusforfatter Hans Husum fra Finnmark sammen med Zaradasht Ahmed.

Nowhere to Hide er regissert av Zaradasht Ahmed. Mette Cheng Munthe-Kaas har produsert filmen for Ten Thousand Images.