Nordnorsk Filmsenter inviterer til Åpent Lerret på Verdensteatret i Tromsø

Vi presenterer to kommende filmprosjekt fra Nord-Norge, med filmklipp og samtale mellom filmskaperne og filmkonsulent Kalle Løchen.

Åpent Lerret er en møteplass for bransje og filminteresserte.

Prosjektene dere får møte er:

SULIS

Med regissør Nils Gaup og produsent Tom Vidar Karlsen/Storyline-Nor

SULIS beskriver historien om kampen mot undertrykkelsen i gruvebyen Sulitjelma på begynnelsen av 1900-tallet. Konrad og de hardt prøvede arbeiderne står sammen i opprøret mot gruveselskapet og den hensynsløse Wennstrøm. Gruveselskapet hadde all makt og arbeiderne slet under umenneskelige forhold i de farlige og mørke gruvene.

Dette var Nordens Ville Vesten, der den sterkeste rett gjaldt hvis en skulle overleve. Undertrykkelse, slavearbeid og kapitalismens råskap endte med et opprør som viste at mennesker kan få til store ting når de står sammen.

STARDUST

Med regissør og produsent Elisabeth Rasmussen

STARDUST er en undersøkende karakterdrevet fortelling om den menneskelige drivkraften for å finne ut hvor vi egentlig kommer fra. Om å følge sine instinkter og aldri gi opp i å formilde det man på lidenskapelig vis tror på. Filmen følger den norske jazzmusikeren Jon Larsen som hele livet har samlet på steiner, og nå har ønsket å bevise at det finnes stjernestøv på jorden. En nesten besettende reise som har møtt en god del motstand på veien.

I etterkant av arrangementet i kinosalen vil Filmforbundet i Nord-Norge arrangere en juleavslutning for filmbransjen. Detaljer om dette kommer snart.

Dato:

9. desember kl 17

Sted:

Verdensteatret Tromsø

Pris:

Gratis inngang. Åpent for alle

Målgruppe:

Alle

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk