Tristan C. Anderson er en prisvinnende britisk musiker og, komponist og filmskaper.
Han startet visningsplattformen for korte dokumentarer Doc Heads, og utvikler nå en ny sjanger POP DOCS, korte dokumentarer med utgangspunkt i musikk. Det holder han en workshop om, og hjelper deltakerne til å komme i gang med egne prosjekt.

Hvis du er musiker eller filmskaper, er dette en gylden anledning til å jobbe med et nytt og spennende format. I samarbeid med RYK, Tvibit og Verdensteatret arrangerer vi denne en-dags workshopen. løpet av denne dagen får du høre om hvordan Tristan jobbet med sitt prosjekt #soundtracks, der han fikk 10 filmskapere til å lage hver sin film basert på kuttene i hans siste album. Åtte av filmene har han med seg og viser dem på Verdensteateret etter workshopen.

Dagen blir slik:

  • 9:00-9:30   Presentasjon av Tristan og deltakerne
  • 9:30-11:00 Tristan forteller om utviklingen av sjangeren POP DOCS, en hybrid av musikkvideo og  dokumentar. Han viser klipp og går gjennom reglene for sjangeren. På samme måte som Dogmefilmene definerte sine rammer har Tristan laget noe tilsvarende for POP DOCS. Han forteller også hvordan han arbeidet med filmskaperne før de gikk i gang med prosjektet. 
  • 11:00-11:30 Kaffepause
  • 11:30-13:00 I denne delen går han dypere inn i relasjonen med filmskaperne, utfordringer de møtte, og detaljer om produksjonen av hver enkelt film. Alle filmene har ulik tematikk og tilnærming, og her får du gode tips til produksjon av egne filmer. Neste steg i prosessen er visning av filmene, og her går han inn på hvilke krav han stiller til festivaler om rammene rundt visningene.
  • 13:00-14:00 Lunsj
  • 14:00-16:00 Lag din egen POP DOC!
    Da er det tid for å diskutere workshopdeltakernes egne ideer, og se om det kan komme nye prosjekter ut av det. 
  • 16:00-18:00 Mingling og eventuelt en matbit (ikke inkludert i påmeldingsavgiften)
  • 18:00 Åpen visning av #soundtracks i Verdensteatret Kino

Påmelding gjøres i skjemaet som du kommer til i påmeldingslenken.

Fristen for PÅMELDING ER  MANDAG 19. AUGUST

Dato:

26. august 2019

Sted:

Tvibit, Parkgata 27/29, 9008 Tromsø

Pris:

NOK 200 Egenandel (inkl lunsj)

Målgruppe:

Musikk- og filmbransje Påmelding

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk