Prosjekt:

HO MAMMA E DAU FOR HELVETTE' Fiksjon 15 min. / Regi: Per Ivar Jensen

Vi befinner oss i 1995. Søskenflokken møtes igjen 16 år etter at Mamma fylte 60. Men nå har "ho Mamma" nettopp dødd og brødrene kommer hjem til begravelsen. Geir-Ivar (Stein Bjørn, illustrasjonsbildet) har tatt godt vare på mor i alle år og er fremdeles singel. Søskensamlingen på begravelsesdagen avduker masse gammel sjalusi, «private» barn, grådighet, kjærlighet og fremdeles full forvirring omkring kulturelle røtter og opphav.

Dette er oppfølgeren til kortfilmen HURRA FOR MAMMA (produsert av Originalfilm), som Per Ivar Jensen skrev og regisserte i 2002. Kortfilmen ble vist i 85 land og er gått inn i den nordnorske filmhistorien som en klassiker.

HO MAMMA E DAU FOR HELVTTE' er komedie med rå og mørke undertoner, frisk og rufsete i kanten. Per Ivar Jensen er musiker, regissør og skuespiller, har laget flere kortfilmer samt arbeidet som lærer innen filmproduksjon. Han er også en del av regitalentsatsningen til Internasjonalt Samisk Filminstitutt.

Produsent:

Rein Film Finnmark (Kirkenes)

Sum tildelt:

500 000

Dato for tildeling:

15.03.2018

Kontakt:

Mathis Ståle Mathisen E-post: mathis@reinfilm.noTelefon: 97523136

Andre tildelinger 15.03.2018

Lukk

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk