Prosjekt:

GOEKSEGH | NORDLYS Kort fiksjon (Animasjon) 5 min. / Regi: Oskar Östergren. Animasjons regi: Endre Skandfer

Det er klarnatt i Sápmi og søsknene Anta og Bräjhta skal ut for å vokte over reinsdyrene. De får streng beskjed om å verken plystre eller tenne opp stor ild da det vil terge nordlyset. Men i sin undring over dette mystiske fenomenet klarer ikke Bräjhta å styre sin nysgjerrighet.


GOEKSEGH er en samisk animert kortfilm for barn i aldersgruppen 5-8 år. Filmen er en samproduksjon mellom Digipilot (Norge) og Bautafilm (Sverige). Filmer fra Sapmi viser seg å komme bredt ut i et stort nettverk av filmfestivaler som viser utfolks film (USA, Canada, Australia, New Zealand, Russland, Norden og Grønland). Dette er også noe av motivasjonen for å støtte GOEKSEGH. I tillegg til et godt og gjennomarbeidet manus heves filmen med et kunstnerisk animasjonsdesign og en kyndig produksjonsledelse av henholdsvis Endre Skandfer og Merete Korsberg fra Fabelfjord.

Produsent:

DIGIPILOT AS (MOSJØEN)

Sum tildelt:

200 000

Dato for tildeling:

07.06.2018

Kontakt:

Merete Korsberg E-post: merete@fabelfjord.noTelefon: 90234724

Andre tildelinger 07.06.2018

Lukk

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk