Ærespris til filmskaper fra Tromsø!

Publisert 24.10.2019

Multitalentet Carl Christian Lein Størmer fra Tromsø ble tildelt Brettforbundets ærespris for sin innsats som regissør av dokumentarfilmen There Is Always Next Season (2019)

Nylig delte Brettforbundet ut sin sjeldne ærespris. Filmen har siden premieren på TIFF 2018 gått i utvalgt kinodistribusjon i Norge, fulgt av live konserter. Den vises også på festivaler verden rundt. Her er juryens begrunnelse for prisen:

Æresprisen - Carl Christian Lein Størmer:

"Brettforbundets ærespris deles ikke ut hvert år. Den deles ut ved helt spesielle anledninger, til de menneskene som betyr mest for sporten og kulturen. Æresprisen deles ut av Brettforbundets styre.

I år går æresprisen til en person som har fanget selve snowboardsjelen på film. Vi kjenner ikke til et prosjekt som på samme, suverene måte løfter frem snowboardkulturens verdier, slik de sto som sterkest på 90-tallet. Ved å dokumentere kulturen, bevares og utvikles den for fremtidige generasjoner.

Mottagelsen har vært overveldende, og filmen har høstet flere, anerkjente priser. Filmen, med sin dønn ærlig fremstilling av kulturen filmskaperen selv var en helt sentral del av, er medrivende, inspirerende og gåsehudfremkallende. Den forteller en historie om noen spesielt fine og komplekse mennesker og menneskeskjebner, om en motkultur i sin oppstandelse, og om hva det koster å ofre alt for det du tror på og brenner for.

Årets æresprisvinner har lagt enormt med tid og ressurser i å lage filmen, ved siden av sin jobb som lege". (Bildet er hentet fra iTromsø).

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk