Anmeldelse av "Kjærlighet er..."

Publisert 23.01.2019

Kjærlighet er...
Regissører: Gørild Mauseth og Tommaso Mottola
Produsent: Gørild Mauseth/Orto Polare

I kortdokumentaren Kjærlighet er... stiller regissørene Gørild Mauseth og Tommaso Mottola tre spørsmål om kjærlighet og forelskelse til publikummere etter forestillingen Anna Karenina, under en teaterturne i Norge hvor Mauseth spilte hovedrollen. 

Filmen er med andre ord basert på en svært enkel idé, som genererer flere fine svar fra de spurte – og minst ett som er genuint rørende. Utførelsen er imidlertid i overkant svulstig, med symbolske landskapsbilder og dramatisk, klassisk musikk. Men på et vis fungerer dette som en kontrast til de jordnære intervjuene, samtidig som disse jo også handler om de virkelig store følelsene.

Filmskaperne har valgt å «dobbelteksponere» intervjusekvensene med bilder av natur og veier i bevegelse, formodentlig filmet under samme turné. Jo visst er kjærligheten en reise, men grepet føles likevel ikke særlig nødvendig. Det gir riktignok noen tidvis interessante visuelle resultater, men til andre tider framstår det mer som forsøk på å pynte på intervjuopptakenes vekslende bildekvalitet.

Til tross for sine store spørsmål er Kjærlighet er... en liten film, som formmessig er nokså ujevn. Men den har noen fine øyeblikk, og det er så absolutt fint at den tør å stille spørsmålene.

Aleksander Huser

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk