Filmkulturelle tiltak

Publisert 07.01.2020

I Statsbudsjettet for 2020 ble det vedtatt at ansvaret for tilskuddsordningen for filmkulturelle tiltak skulle overføres til de regionale filmsentrene. Dette ble gjort uten at det er klart hvordan midlene skal fordeles mellom regionene, og uten at det finnes en forskrift eller regelverk som styrer bruken av midlene.

I utgangspunktet er vi positive til at ordninger overføres til regionene, men da må forutsetningen være tydelige. I dette tilfellet er overføringen gjort uten at det er mulig å gjennomføre det på en forsvarlig måte. Forskriften for filmkulturelle tiltak er skrevet med tanke på at det er NFI som forvalter midlene, og forskriften må endres for at filmsentrene skal kunne forvalte disse midlene.

Det er også uklart hvordan midlene skal fordeles, og Nordnorsk Filmsenter vil derfor ikke behandle søknader på dette tilskuddsområdet før tidligst 1.7. 2020.

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk