Klar for deltagelse i NFIs mangfaldspitch

Publisert 16.05.2022

Nå er det klart hvem som får konkurrere i NFIs nasjonale kortfilmskonkurranse for filmskapere med mangfoldbakgrunn. NNFS gratulerer Marja Bål Nango som representerer Nord-Norge. 

Kulturdepartementet fordelte i høst 4,5 millioner kroner til NFI som skal benyttes til ulike mangfoldstiltak på filmområdet. Ett av tiltakene er en ny nasjonal kortfilmkonkurranse for filmskapere med mangfoldbakgrunn, der to vinnere får 500.000 kroner hver i produksjonstilskudd. Konkurransen arrangeres gjennom de regionale filmsentrene, og kortfilmskapere fra hele Norge ble oppfordret til å søke i samarbeid med produksjonsselskap fra sin egen region.

I alt søkte 60 filmskapere med mangfoldbakgrunn om å delta i den nasjonale pitche-konkurransen. 70% av søkerne var fra Oslo og Viken, som får delta med to kandidater. De regionale filmsentrene har nå valgt ut sine kandidater, og her er de som skal kjempe om to gjeve priser på 500.000 kr hver under Nordkapp filmfestival:

Berivan Erdogan, regi og manus, produsent: Fernanda Renno Castro Stavik (Sørnorsk Filmsenter)

Marja Bål Nango, regi og manus, co-manus: Ingir Nål Nango (Nordnorsk Filmsenter)

Nora Nivedita Tvedt, regi og manus, produsent: Lillian Løvseth, Smallville films (Østnorsk Filmsenter)

Mohammad Bayesteh, regi og manus, produsent: Bente Maalen, Blaane film (Midtnorsk Filmsenter)

Ahmed Mamow, regi og manus, produsent TBA (Viken Filmsenter)

Hamza Kader, regi og manus, co-regissør: Aurora Nossen, produsent TBA (Viken Filmsenter)

Alexander Ophaug, regi og manus, produsent: Trude Refsahl, Pandora film (Vestnorsk Filmsenter)

 Filmskaperne vil delta på en felles workshop under Kortfilmfestivalen i Grimstad i juni, og deretter presentere sine prosjekt i en pitchekonkurranse under Nordkapp filmfestival i september. To vinnere kåres, og de vil få 500.000 kr hver til å realisere sin kortfilm. De syv utvalgte filmskaperne vil også få tilbud om en mentor på sitt prosjekt underveis.

Vinnerfilmene vil produseres i høst og få premiere i januar 2023 under Kortfilmkonventet i Trondheim. 


 

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk