KORTFILM+SERIE=SANT?

Publisert 17.12.2018

Curry Film AS, som ledes og eies av Ulrik Imtiaz Rolfsen, satser nå på noe som kan sammenlignes med "indie"-Nettflix"! Er dette fremtiden for norsk kortfilm?

Ulrik Imtiaz Rolfsen sier dette om tiltaket.

Curry Film AS har startet en egen strømmekanal  som heter null.video. Prosjektet er i utvikling og i samarbeid med flere og støttet av NFI.

Drømmen er at denne strømmekanalen (plattformen) skal bli "the missing link" mellom kortfilmen og tv-serien.

Kortformat dramaserier er et nytt satsingsområde i verden. SKAM har ledet an, og tidligere DreamWorks-eier Jerry Katzenberg har hentet inn ufattelige 1.7 milliarder USD for å utvikle kortformat dramaserier med "netflix-kvalitet". 

Curry Film AS tror at kortformat-dramaserier kan bli kortfilmens renessanse. Derfor har vi startet null.video.

UTGANGSPUNKTET:

Det lages et stort antall kortfilmer i verden, og ideen er at noen av disse kortfilmene kan egne seg  godt som utgangspunkt for en serie. Man kan lage flere korte fortellinger som henger sammen, basert på samme hovedkarakterer og tematikk. Det betyr igjen at en rekke allerede ferdigproduserte kortfilmer kan sees på som potensielle piloter for disse kommende dramaseriene. Nye kortfilmer kan også skrives og produseres med tanke på at det kan bli serie, samtidig som de leverer på å fortelle historien i sitt eget univers, og stå på egne ben, som kortfilm.

null.video er i oppstartfasen og har allerede produsert serien SEMESTER (sesong 1) - delvis med kortfilmstøtt fra Viken Filmsenter. I dag har SEMESTER nådd ut til 154 land, har blitt strømmet over en million ganger, blitt solgt til TV4 i Sverige og DR i Danmark og ligger som en av de mest sette på disse kanal-listene.

Sjekk www.tv4play.se og https://www.dr.dk/tv/. Du kan også se SEMESTER her: www.null.video

MODELLEN

Modellen er at filmskapere sender inn sine kortfilmer, sammen med en pitch på én A4 side (på engelsk) som beskriver filmskaperens visjon for hvordan denne kortfilmen kan utvikles til en kortformat dramaserie.

null.video skal kuratere pilotene/ kortfilmene, ved å benytte fokusgrupper fra målgruppen og publisere de vi mener passer best til modellen (f.eks. "ti på topp" hver måned). Disse kortfilmene/pilotene vil kunne ses av alle (globalt), diskuteres i kommentarfelt, og stemmes på av publikum.

Bak en betalingsmur vil profesjonelle (kanaler, produsenter, reklamebyråer og brands) kunne lese filmskaperens pitch og komme i kontakt med filmskaperen (tenk imdb.com og imdbpro.com) med tanke på produksjon av hel serie.

Produksjonsbeslutning på hel serie vil kunne komme fra flere kanter:

- et "brand" som betaler for produksjonen av en serie, mens filmskaperen beholder kunstnerisk frihet. 
   Serien publiseres "non-exclusive" på null.video, og kan fritt selges til andre territorier.

- en kanal som liker en film/ pitch og produserer sammen med filmskaperen en serie for egen kanal.

- null.video produserer en serie basert på publikums avstemming og publiserer eksklusivt på       null.video.

(null.video vil gå inn som en co-produsent/executive produsent i ulik skala,avhengig av produksjonsmodell som velges).

Målet er å gi flere filmskapere muligheten til å skape egne serier - som forhåpentligvis treffer målgruppen direkte.

Vi ser på null.video som en "indie- Netflix", som i tillegg skal kunne fungere som et møtested mellom den enkelte filmskaper/filmstudent og finansiører.

LANSERING

Om du lurer på hvorfor du ikke har lest om null.video eller SEMESTER i de tradisjonelle mediakanalene, så er det bevisste valg.

All markedsføring av SEMESTER har hittil vært via Snapchat og Instagram. Vi vil "snart" gå ut i tradisjonelle mediekanaler (les: når vi føler det er riktig, dvs. når tjenesten er slik vi ønsker den skal være - vi vet hvordan vi skal gjøre det. Derfor har vi tatt kontakt med dere - vi trenger innspill, og samarbeidspartnere.

Hvordan vil vi kunne gjøre null.video slik at det passer nåværende, forhenværende og fremtidige kortfilmskapere/finansinstitusjoner best? 

Ikke nøl med å sende inn kortfilmer, pitcher eller spørsmål til contribute@null.video 

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk