NFI-tilskudd til to kortfilmer

Publisert 25.10.2019

Regissørene Emilie Blichfeldt og Simen Nyland ble tildelt produksjonstilskudd fra kortfilmkonsulenten i Norsk filminstitutt

Stesøstra og Filther ble nylig tildelt produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt. Begge filmene er utviklet og støttet av Nordnorsk filmsenter tidligere. Stesøstra (regi: Emilie Blichfeldt, produksjon: Mer Film Vest AS v/ Ragna Midtgård), har vært i et lengre utviklingsløp, men startet med et manustilskudd fra NNFS.

Filther (regi: Simen Nyland, produksjon Nes Dawn Productions v/ Silje Burgin-Borch) fikk tildelt produksjonstilskudd fra NNFS i 2018 og kommer nå fint i havn med det siste tilskuddet fra NFI. 

Her er omtalene av prosjektene (hentet fra NFI's pressemelding):

STESØSTRAI skyggen av den dydige, vevre og vakre Askepott står en ensom og frustrert ung dame - Askepotts stesøster. Hun er klar for å kutte av seg lemmer for kjærlighet og bekreftelse.

Regissør og manusforfatter Emilie Blichfeldt begynte å lage film på ungdomshuset Tvibit i Tromsø, og gikk ut fra Nordland Kunst og Filmfagskole i 2013. Eksamensfilmen hennes, How do you like my hair, vakte stor oppmerksomhet, og vant blant annet Filmkritikerprisen i Grimstad. I 2018 gikk hun ut fra Den Norske Filmskolen med eksamensfilmen Saras intime betroelser, som har vært vist på en rekke festivaler i inn- og utland, blant annet prestisjefylte Clermont-Ferrand. Begge tar for seg kjønnstyranniet unge kvinner lever under. Hun har også markert seg som en skarp samfunnsdebattant om samme tema.

FILTHER: Filther er en pre-apokalyptisk kjærlighetshistorie, satt til en fiktiv verden hvor den globale politiske situasjonen har ført til en nært forestående atomkrig. En mann med hode formet som en gassmaske, er et nytt steg i evolusjonen. Gassmaske-mannen er på søken etter en å dele livet med før verden går under. En jente på et nyankommet sirkus viser seg å være redningen. 

Manusforfatter og regissør Simen Nyland er bosatt i Mosjøen og er opptatt av å bygge opp et filmmiljø i byen. Han er utdannet innen manus og regi på Film og TV-produksjonslinja ved Noroff. Nyland har laget en rekke kortfilmer, blant annet den prisvinnende Girl in White og True North, han har også vært med som hovedanimatør på animasjonsfilmer som Rallskanken og Mr. Mjukis.

Nyland er eier og daglig leder i produksjonsselskapet New Dawn Productions i Mosjøen. 

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk