Koronainformasjon fra Nordnorsk Filmsenter

Publisert 17.03.2020

Som ledd i den nasjonale dugnaden for å bekjempe Koronaviruset, holder Nordnorsk Filmsenter sitt kontor i Tromsø stengt, i første omgang fram til 1. april. Likevel pågår driften som før.

Vi holder hjulene i gang fra våre hjemmekontor og kan kontaktes på telefon og e-post, vi kan også ha møter via Zoom. Desom dere ønsker videomøter med oss er det bare å ta kontakt, så setter vi opp forbindelsen. Zoom fungerer godt i forhold til dokumentdeling, 
og er uavhengig av plattform.

KURS OG FESTIVALER

Vi vil opprettholde driften så godt det lar seg gjøre, men må dessverre avlyse eller utsette alle planlagte arrangementer og reiser til festivaler og markeder. Dette vil i første runde si Bransjetreffet i Alta, som alle påmeldte deltakerne har fått beskjed om. På grunn av den usikre situasjonen avventer vi også med å lyse ut nye kurs og program.

DocFest i Sheffield avgjør 31. mars hva de bestemmer seg for, men vi har varslet dem om at vi ikke kommer til å delta i vår.

ESoDoc som skulle holdes på Sommarøy i mai vil også bli utsatt eller kansellert, og det er bare å følge med på hjemmesidene våre for nærmere informasjon.

TILSKUDD

Vi vet at mange av dere som har prosjekter i utvikling og produksjon vil bli påvirket av situasjonen. Unntakstilstanden vi opplever vil ramme planlagt virksomhet, noe som innebærer endringer, utsettelser og avlysninger. Som tilskuddsmottakere skal dere i minst mulig grad rammes av dette. Dere vil få beholde de tilskudd det er gitt tilsagn om. Vi ber imidlertid om gode oppdateringer i Filmsøk. Endringer som må gjøres på grunn av den ekstraordinære situasjonen skal rapporteres til oss. Alle berørte prosjekter skal oppdateres med relevant informasjon og justerte planer i Filmsøk. Vi vil ha en raus holdning til søknader om utsettelser og endringer i prosjektene. Norsk Filminstitutt har lagt ut denne informasjonen om hvordan de håndterer situasjonen.

REISETILSKUDD

Inntil situasjonen blir mer avklart og annen informasjon gis, vil vi bare be om at dere holder dere i ro og følger myndighetenes råd om reiser til utlandet. For reiser innenlands er det ikke like strenge restriksjoner, men rådene om sosial distansering betyr i praksis at man ikke skal reise mer enn høyst nødvendig. Det vil si at det ikke er grunn til å søke reisetilskudd for aktiviteter som ligger innenfor den perioden der myndigheten har bedt om at aktivitetene begrenses. For utenlandsreiser gjelder dette fram til 14. april. Ellers er dette spesielle dager for oss alle og det er trist å se at mange arrangementer som det er jobbet hardt for å utvikle nå avlyses. Men, noen gjenoppstår også digitalt, følg med på festivalenes nettsider. 

Dersom noen i bransjen har prosjekter i produksjon eller utvikling med distributører og TV-kanaler, så er man pliktig til å sende over tiltak og beredskapsplaner og informere om konsekvenser. Vi vet at de fleste endringer vil bli møtt med stor forståelse, men regelen bør være: det er bedre å informere en gang for mye enn en gang for lite.

Det er tøffe tider for alle, men kreative mennesker finner alltid en måte å stå sammen på. Siden den fysiske aktiviteten er sterkt begrenset, regner vi med at den mentale er desto høyere, og at resultatet er en  rekke gode ideer og manus når vi kommer ut i andre enden av tunnelen.  

Vi ønsker dere alt godt!

Hilsen Tor, Herdis og Ingrid

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk