NORTHERN CHARACTER 2018

Publisert 24.08.2018

For 11. gang arrangeres Northern Character - en av vår regions største filmfestivaler, i den stolte og mest nordlige byen Murmansk. Gjennom kulturutveksling møter vi våre naboer best - festivalen er et spennende innblikk i nordrussisk kultur, folk og fest - hvor vi har mye til felles.

INVITASJON

NORTHERN CHARACTER internasjonale film & TV-festival i Murmansk nærmer seg, og igjen byr vi på filmvisninger, faglig inspirasjon, internasjonal nettverksbygging, debatt – og ikke minst, ære og berømmelse!

PÅMELDINGSFRIST 15.SEPTEMBER!

Northern Character-festivalen i Murmansk ble startet i 2008 og er et direkte og sterkt bidrag til styrking av ytringsfrihet, demokratibygging, åpen debatt og samarbeid over grensene i det nordlige Europa. Gjennom 10 år har festivalen vist at den er et kraftfullt redskap i et betent politisk landskap mellom Øst og Vest – hvor det frie ord stadig er under hardt press.

Det russiske TV-selskapet TV21 er i samarbeid med det ikke-kommersielle produksjonsselskapet The Northern Character hovedarrangør for festivalen. Statlige og private TV-selskaper i Barentsregionen deltar sammen med uavhengige filmskapere og journalister.  Northern Character samarbeider med Barents Press International og flere andre støttespillere. Tundra Film AS i Tromsø er samarbeidspartner og koordinator på norsk side.

Det konkurreres i følgende 7 kategorier: DOKUMENTARFILM, TV-PROGRAM, KORT REPORTASJE, KULTURPROGRAM/-FILM, BARNE-/UNGDOMSPROGRAM/-FILM, KORT FIKSJONSFILM, DOKUMENTAR DEBUT.   Mer info og festivalregler: http://www.northchar.ru/eng/dopolnitelno/fwstival-regulations-2018/

NB! Alle bidrag må være ferdigstilt i 2017/18 og tekstet til engelsk!

Journalister, dokumentarister og frie filmskapere inviteres til å melde på bidrag her: http://www.northchar.ru/eng/apply-for-participation/ fra nå av – og SEINEST INNEN 15. september. SAMME TIDSFRIST gjelder også for filmfilene.

Filmfiler (max 5-7 GB) lastes opp til Vimeo e.l. Send link med passord for nedlasting til: festival21@inbox.ru med kopi til post@tundrafilm.no 

Om finansieringen går i orden også i år, får 8 norske filmskapere/TV-medarbeidere som skal delta på festivalen, dekket reise og opphold. Felles avreise til Murmansk 28. november og retur til Norge 2.desember.

KONTAKTPERSONER ER: Trude Spaun - trude.spaun@icloud.com tlf: 473 34 323

Hilde Korsæth - hilde@tundrafilm.no

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk