NYE TILDELINGER

Publisert 16.03.2018

Da er årets første tildelinger av produksjonstilskudd klare. Tilsammen 16 søknader kom inn til fristen 1.2.2018. Fire prosjekter fikk tilskudd, innstilt på styremøtet til Nordnorsk Filmsenter, den 14.3.

FILMKONSULENTEN SKRIVER: 16 søknader om produksjonstilkudd kom inn til fristen 1.2.2018. Fem dokumentarfilmer, to animasjon/effekt og resten var korte fiksjonsfilmer. Det er stort mangfold og kreativitet i søknadene - samt god spredning i søknader fra de ulike fylkene i vår region. Fire prosjekter fikk tilskudd - disse kan det leses om under 'tildelinger'.

Bransjen er gode både på søknadsskriving og på synliggjøring av relevante temaer - som både er kulturhistorisk og kunstnerisk interessante. Konkurransen om pengene er hard, noe mange merker. I et raskt og skiftende medielandskap må vi som regionalt filmsenter ha høye forventninger til filmenes relevans, tematikk, visjon, originalitet, autensitet, kompleksitet og evne til å fortelle historier på nyskapende og kommunikative måter. Vi må også vurdere regissørens talent og til produsentens gjennomføringsevne. Dette er en tøff og konkurrerende bransje, hvor nåløyet blir stadig trangere for å oppnå finansiering av større filmprosjekter, som utvikles over tid. Men det er ingen grunn til å gi opp. Det er all grunn til å prøve seg - vær tålmodig og jobb hardt for å overbevise tilskuddsgiverne om at akkurat ditt projekt er det som skal løftes fram.

Bransjen oppfordres til å samarbeide, utveklse erfaringer, styrke seg innad og løfte frem de aller sterkeste filmprosjektene. Det er viktig å delta på kompetansehevende kurs og tiltak, bransjesamlinger og ikke minst se nytten av å være med i den nyoppstartede Filmklynge Nord. Nettverk er alltid kompetansehevende og inspirerende. Se ut, opp og fram. Ingenting skapes i et vakum.

Vi minner alle om bransjetreffet på Sommarøya 18.-20. april. Påmeldingen er forlenget til 25. mars. Dette kan du som profesjonell filmarbeider ikke la gå fra deg?

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk