NYE TILDELINGER JUNI 2019

Publisert 05.06.2019

Fem prosjekter innstilles på søkesummer, på tilsammen 2 040 000 kroner. 

Fjorten søknader kom inn til søknadsfristen 30.4 2019. Flere av prosjektene har vært i kortere og lengre utviklings- løp, så konkurransen er hard om tilskuddsmidlene. Søknadene holder et jevnt, høyt nivå, noe vi anser som veldig positivt.  To av tilskuddene går til produsenter i Finnmark, to til Nordland og ett til Troms. Fordelingen på sjanger er slik: To dokumentarer, en kort fiksjon for barn, en eksperimentell kortfilm og en novellefilm/drama. En av de innstilte dokumentarene er en co-produksjon fra Litauen.

Disse filmene fikk produksjonstilskudd:

ERIK & KRISS, regi Tord Th. Olsen. Produksjon: Rabalder Produksjoner AS, Bodø. Produsent: Tord Th. Olsen. Kortfilm, drama for barn, 15 min.

BURIAL, regi Emilija Skarnulyte. Produksjon: Just a Moment (Litauen) og Mer Film AS, Tromsø. Produsent: Elisa F. Pirir. Dokumentarfilm, 70 min.

MINNESMERKET, regi Knut Erik Jensen. Produksjon: Rein Film Finnmark AS, Kirkenes. Produsent: Aleksander Olai Korsnes. Novellefilm, 20 min.

ISKANT, regi Inge Wegge. Produksjon: Weggefilms AS. Produsent: Inge Wegge, Kabelvåg. Dokumentarfilm, 15 min.

RÖD, regi Ann Holmgren. Produksjon: Rein Film Finnmark AS. Produsent: Mathis Ståle Mathisen, Kirkenes. Kort fiksjon, eksperimentell, 5 min.

Les mer om de ulike prosjektene under TILDELINGER.

TENDENSER: Åtte av fjorten søknader er kort fiksjonsfilm. Fem av fjorten søknader retter seg mot barn og ungdom. Det kom også inn flere gode søknader på utenlandske co-produksjoner - noe som er positivt siden dette er en måte å se at det dannes nettverk i møter med produsenter på både Below Zero og EsoDoc, som igjen er i tråd med NNFS internasjonaliserings-strategi. Fem av fjorten søknader er co-produksjonssøknader, hvor av ett fikk tilskudd i denne runden. 

I årets siste søkerunde i oktober er det ca 1.6 mill. kroner som deles ut som produksjonstilskudd. Konkurransen blir ikke mindre hard, siden kun tre prosjekter kan regne med å få tilskudd. 

Frist for å søke nye produksjonstilkskudd er 15.10 innen kl. 24.00


Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk