NYLIGE PRISER, FESTIVADELTAKELSER OG ANNET

Publisert 09.05.2018

Flere filmer har vært på festivaler og enda flere skal ut i løpet av sommeren.

MYRHULLregissert av Torfinn Iversen, produsert av Julia Andersen, deltok nylig på Den Internasjonale barnefilmfestivalen i Malmø, BUFF. Den deltok også på Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival, der filmen vant pris for beste kortfilm. Myrhull er tatt inn i NFI's festivaldistribusjon for utlandet.

HERMANN av Tord Th. Olsen hadde også sin norske festivalpremiere på Kristiansand  Int. Barnefilmfestival.

TIDEVANN av Margareta Orkan, produsert av Rasmus Bergli, deltar i mai på International Film Maker Film Festival i New York samt på Lighthouse International Film Festival ved Long Beach utenfor New York i begynnelsen av Juni.

SOLAS DATTER av Sara M. Oskal, produsert av Mona Hoel i Freedomfromfear AS er solgt til NRK og tatt inn i NFI's festivaldistribusjon for utlandet. 

Både TIDEVANN og SOLAS DATTER var en del av det kompetansehevende tiltaket NORTH FIKSJON som ble arrangert i 2017. Fire filmer ble utviklet her og hadde premiere på TIFF 2018, i et eget sideprogram.

Gørhild Mauseth, skuespiller og produsent  i Kjøllefjordbaserte Ortopolare AS, ble nominert til Gullruten som beste kvinnelige skuespiller for sin innsats som "Margot" i NRK-serien MONSTER. Ortopolare AS, ved produsent og skuespiller Gørhild Mauseth og regissør Tommaso Mottola, har deltatt på mange festivaler og vunnet flere prestisjetunge priser for kinodokumentaren KARENINA & I , denne våren.

Vi har ikke oversikt over hvor alle filmene vi har støttet til enhver tid er, så vi oppfordrer bransjen til å sende oss informasjon om festivaldeltakelse og priser. Men dette vet vi: MOBIL (se bilde) av Truls Krane Meby, produsert av Mer Film ved Ragna Midtgard, deltar i konkurranseprogrammet på Kortfilmfestivalen i juni.

Bransjetreffet vårt gikk av stabelen 18.-20. april med rundt 60 deltakere. I år ble treffet holdt på Sommarøy. Programmet var innholdsrikt - fra "minglekurs" til dypdykk i filmens DNA, med tanke på hvordan man på beste måte når målgruppa for filmen. Foredragsholdere som Freddy Neumann, Vibeke Skistad, Øisten Refseth, Vanessa Caswill, Elisabeth Rasmussen, Silje Burgin Borch og Arne Berggren var tilstede.

NRK's dramasjef Ivar Køhn var også tilstede - det var også filmkonsulentene Helle Hansen, Ståle Stein Berg (begge NFI) samt filmkonsulentene fra Nordnorsk Filmsfond,Gjermund Gisvold og Nordnorsk filmsenter, Ingrid Dokka. I tillegg ble en rikholdig work-in progress med kommende produksjoner, presentert.

Den sjarmerende spillefilmen LOS BANDO (regi: Christian Lo), en samproduksjon mellom Filmbin AS fra Lillehammer og Original Film AS fra Tromsø ble vist samt et kortfilmprogram bestående av: Myrhull (regi: Torfinn Iversen, produksjon: Julia Andersen for EdelZek AS), Mobil (regi: Truls Krane Meby, produksjon: Mer Film ved Ragna Midtgard), En fremmed kommer hjem (regi: Fredrik Mortensen, produksjon: Alfred Film AS ved Silje Bürgin-Borch), Hermann og St.Elliot (begge regisert av Tord Th.Olsen, produksjon: Deadline Media & Video AS).

NNFS har trukket ut en fri akkreditering til TIFF 2019 blant de som sendte tilbake evalueringsskjema for Bransjetreffet 2018. Vinneren ble manusforfatter, skuespiller, produsent og regissør Espen Olaisen fra Tromsø.

Dagen før bransjetreffet ble det også arrangert et deltakertreff i den nyoppstarta FILMKLYNGE NORD. Rundt 40 bransjeaktører er allerede blitt medlem av klyngen og dagen ble viet til bransjerelevante foredrag og nettverksbygging. Litt presseoppstuss ble det også tid til. Nyheten om høstens arrangement FILM  FRA NORD I SØR ble presentert. Dette kommer vi tilbake til.

SOURCES 2 arrangeres på FilmCamp fra 14.-22. juni. Sourses 2 er et EU støttet program for manusutvikling for profesjonelle filmskapere på internasjonalt nivå. En av samlingene foregår på FilmCamp i Måselv. Europeiske og nordnorske manusforfattere møtes for å heve kvaliteteten i filmprosjektet sitt. Fra vår region deltar Torfinn Iversen, Kristoffer Jørgensen og Elisabeth Rasmussen med sine nye langfilmprosjekter som nå er i utvikling.

VI MINNER OM:

Kulturnæringsstiftelsen er nå inne i sitt siste driftsår. Etter dette vil virksomheten inngå i SpareBank 1 Nord-Norges nye modell for bankens samfunnsutbytte som er under utarbeidelse. Film er det området stiftelsen har brukt desidert mest midler på gjennom snart seks år. Det er investert 6,9 millioner kroner i kinofilm, det er gitt fire millioner kroner i støtte til kort og dokumentar, det er satt av 4,5 millioner kroner i fondsmidler til Filmfond Nord, det er bevilget 7 millioner kroner i støtte til utviklingstiltak for filmindustrien og 900 000 kr til North. I tillegg er det gitt tilskudd til talentsatsinger, NN+, bransjetreff og flere andre ekstraordinære satsinger hvor film inngår.Filmbransjen inviteres nå til å komme med innspill til hvordan kulturmidlene i stiftelsen best kan anvendes i fremtiden. Klikk dere inn på SAMFUNNSLØFTET og kom med innspill! FRIST for dette er 31.mai.

NORDISK PANORAMA- påmelding av prosjekter til FORUM er til Nordisk Panorama  er 24.5. Frist for å søke akkredittering til FORUM er 1.8.

NNFS KONTORET er stengt 18.mai. 


 

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk