Pris for beste norske dokumentar på Bergen Internasjonale Filmfestival

Publisert 08.10.2019

En vill ide kan avstedkomme en mektig film. Regissør, kjendiskokk, artist og forfatter Jan Vardøren fikk en visjon om en dokumentarfilm om det harde kystlivet i Nord, akkompagnert av et ukjent verk av Philip Glass. Lofot-produsenten, regissøren, fotografen og ekstremsporteren Inge Wegge tente på prosjektet.

Etter å ha lest novellen Descent into the Maelström av Edgar Allan Poe, fikk Jan Vardøen ideen om å lage en film om det harde kystlivet i Nordland. Han så for seg at filmen ville fungere godt sammen med Philip Glass sin komposisjon med samme navn, som kun var oppført en gang tidligere - i 1986. Som sagt, så gjort. Vardøen er kjent for å gjennomføre både ideer og drømmer. Med seg på laget fikk han Arktisk Filharmoni og selve musikkstykket ble fremført og spilt inn i Stormen, i Bodø for litt over ett år siden. Fotograf og produsent Inge Wegge, som bor i Kabelvåg, syntes også dette var en strålende ide. Med en produsentfotograf rett i smørøyet av der hvor filmen skulle tas opp og nærhet til menneskene som skulle delta i filmen, ble produksjonen gjennomført på ansvarlig kort tid. Vi sier som Jan Vardøen selv sa på premierevisningen i Bergen den 30.9: "Lean back and let yourself get hight on nature"!

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk