Solas Datter vant pris for beste kortfilm på Bokmessa i Frankfurt 2019.

Publisert 21.10.2019

Regissør, skuespiller, poet og manusforfatter Sara Margrethe Oskal vant Frankfurter Buchmesse Film Awards for kortfilmen Solas Datter, i et celebert konkurranseutvalg. Prosjektet ble utviklet i NNFS sitt North Fiksjon verksted 2016-2017 og produsert med tilskudd fra Sametinget, NNFS og Freedom From Fear AS, ved Mona J. Hoel. Sara M. Oskal var i godt selskap. Hans Petter Moland vant prisen for beste adaptasjon for filmen Ut å stjæle hester ved samme prisutdeling. Vi gratulerer! Bildet er tatt av Karen Anne Buljo.

Her er juryens begrunnelse: "Dette er B3 Biennalen Frankfurts beste kortfilm. Den er vakker, bare elleve minutter lang men like fullt en sterk historie om all uvitenhet knyttet til diskriminering og fysisk vold begått mot det samiske folk i Nord-Skandinavia. Kort fortalt, er den en historie om ei ung jente som bevitner et alvorlig overgrep mot en av sine kjæreste. Som eldre kvinne blir hun igjen konfrontert med det vonde minnet og forbrytelsen. Filmfortellingen er enkel, ren, sannferdig, og det samme er filmfotograferingen. Filmen evner å gi publikum et øyeblikks ro på musikalsk vis, i det juryen vil kalle ‘fermata.’ Vi gis en sjanse til å stoppe helt opp pg må reflektere over sterke emosjoner og tanker som sammen med litt håp kan forandre perspektivet på verden. Prisen går til manusforfatter og regissør Sara Margrethe Oskal og kortfilmen ‘DAUGTHER OF THE SUN/ SOLAS DATTER / BEAIVVI NIEIDA".

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk