Tildelinger første kvartal 2020

Publisert 24.03.2020

Det kom 18 søknader til fristen 1.2. En søknad ble trukket, til sammen ble 17 søknader behandlet.


Søknadssummen var NOK 6 816 686 og totalbudsjettene på filmene NOK 21 696 878. Av dette var totalt NOK 8 283 519 finansiert på forhånd (fordelt på de 17 behandlede søknadene).

Tolv av prosjektene er dokumentarer, seks er korte fiksjonsfilmer. Fem av søknadene er co-produksjoner.

Tre av søknadene er filmer rettet mot barn og unge hvor av ett fikk tilskudd i denne runden (Fiskefjes). Det er ikke så lett å se noen utpregede tendenser annet enn at antallet dokumentarfilmer og co-produksjoner ser ut til å ha økt. Alle co-produksjonsprosjektene må betegnes som veldig gode.

Til grunn for konsulentens vurderinger er det lagt vekt på det originale, kunstneriske potensialet, NNFS’s strategi for likestilling (og mangfold) samt fordeling av produksjoner i regionen. I denne runden ble det delt ut litt i overkant av 1.8 mill.fordelt på de fem prosjektene. 

LIKESTILLING/KVINNEANDELER: Når det gjelder kjønn og likestilling er prosent kvinneandel blant de innstilte slik: regi: 60%, manus: 60%, produsent: 40%

Les mer om tildelingene her

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk