Six feet of separation

Publisert 01.03.2022

Regissør: Toni Nordli
Produsent: Noldus AS ved Toni Nordli

Six Feet of Separation er en film om noen av utfordringene svært mange følte på under pandemien, og skildrer mer spesifikt et kjærestepar under nedstenging i Storbritannia. Han er britisk og hun er norsk – men selv om begge bor i London, er det i hver sin leilighet, og der må de holde seg. De er jevnlig i digital kontakt, men etter hvert tærer den fysiske avstanden og isolasjonen på forholdet. 

Kortfilmen er fiksjon, men føles til tider som en dokumentar, og det er så avgjort et kompliment – ikke minst til skuespillerne Nina Yndis og Fayez Bakhsh, som framstår som svært troverdige. 

Six Feet of Separation er muligens en slags forlengelse av regissørens bidrag til Tidskapsel-prosjektet, med flere innslag av gatebilder fra den britiske hovedstaden som vel også ble benyttet i disse filmene. Eksteriørsekvensene fra den pandemipregede byen fungerer som et fint supplement til scenene med de paret, ved å gi et effektfullt bakteppe av den nokså ekstreme unntakstilstanden dette jo var. Samtidig evner filmen å beskrive dagligliv i denne spesielle perioden uten at det blir for trivielt og dermed kjedelig – nettopp på grunn av sitt hovedfokus på de relasjonelle utfordringene.

Filmen er basert på en enkel og god idé, som er blitt til en tilsvarende enkel og god fortelling, som på intimt og gjenkjennelig vis fanger pandemitiden vi (forhåpentlig) nettopp har lagt bak oss. Riktignok kan man stusse litt over at den avsluttende løsningen på problemene ikke kunne blitt valgt tidligere, til tross for streng lockdown – men slutten er søt nok til at vi ikke hefter oss for mye ved det.

Aleksander Huser

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk