Utvikling kort fiksjon

Publisert 09.02.2024

MY_GAY_SISTER_01.jpg#asset:2293:artikkel

Fra Lia Hietalas kortfilm "Min Homosyster", vinner av Teddy på Berlinalen 2017

Vi setter pris på kortfilmen, og ser på muligheter for å løfte den ut av skyggen av de større og tyngre utviklingsprosjektene vi har i bunken vår. Derfor starter vi med å prøve ut en egen søknadsordning for kort fiksjon.

Ordningen gjelder for utvikling av kort fiksjon på inntil 12 minutters ferdig lengde på filmverket. Søknader som har mål utover kun ferdig manus for fasen det søkes om, vil bli prioritert.

Det settes i første omgang av et begrenset beløp til ordningen, og vi vil gi støtte til inntil 4 prosjekter i hver av de to søknadsrundene. Maks søknadsbeløp er 25.000 (35.000 for animasjonsprosjekter), og maks lengde på prosjektperioden er 2 måneder.

Søknadsfrister er 1. mars og 10. september.

Krav til søknaden:

Søknaden må inneholde minst et av følgende:

  • Førsteutkast av manus
  • Treatment
  • Visuelt materiale (pilot/testshoot/storyboard/filmet pitch). Ved innlevering av kun visuelt materiale, stilles det høyere krav til prosjektbeskrivelse. Det er mulig å be om muntlig fremføring av søknad.

I tillegg må søknaden inneholde en god beskrivelse av utviklingsperioden og forventede resultater. Fremdriftsplan med milepæler kan gjøres punktvis, men utviklingsperioden kan ikke overstige 2 måneder fra tilskuddet aksepteres. Kalkyle med eksterne og interne kostnader, samt finansieringsplan er et krav. Prosjektet kan ikke tidligere ha mottatt utviklingsstøtte. Prosjekter som helt eller delvis gjøres i forbindelse med utdanning på filmskole/kunst- og mediastudier, vil ikke kunne søke på ordningen.

Hvem kan søke: Enkeltpersonsforetak og aksjeselskaper med forretningsadresse i Nord-Norge.

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk