Prosjekt:

Din verden Dokumentar 45 min. / Regi: Knut Erik Jensen

Harald Soleim kom som fangstmann til Kapp Wijk i juli 1977. Siden har han vært der sammenhengende.I de 40 årene Harald har vært på Svalbard har isbreene begynt å smelte. Isbjørnen og andre dyrearter står i fare for å få sine eksistensgrunnlag ødelagt. For 30 år siden fant forskere plast i en av ti havhester, i dag er det omvendt. Er Harald et ”økologisk bevis” på at verden går i feil retning? Filmen kombinerer og vever sammen nye opptak med scener fra et tidligere portrett av ham fra 1987.

Dokumentarfilmen har stor kulturhistorisk verdi og et unikt visuelt materiale, som er samlet gjennom snart 40 år. Filmen gir oss et usminket blikk inn i en fangstkultur på hell, den arktiske naturens dramatiske endringer og en mann i livets høst, som gjør opp status både overfor seg selv, naturen han har levd i og av og refleksjoner rundt en feilslått miljøpolitikk.

Produsent:

Nordkappfilm (Honningsvåg)

Sum tildelt:

290 000

Dato for tildeling:

14.03.2019

Kontakt:

Nordkappfilm E-post: k-ejense@online.noTelefon: +4790742645

Andre tildelinger 14.03.2019

Lukk

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk