Prosjekt:

Tystnaden i Sápmi Dokumentar 58 min. / Regi: Liselotte Wajstedt

Tystnaden i Sápmi gir oss innblikk i hvordan det lukkede samiske samfunnet vil tie i hjel problemene og dermed overlater de utsatte til seg selv. Filmen kommer i kjølvannet av #meetoo-kampanjen, og de rystende avsløringene som kom fram her.

Tystnaden i Sápmi ønsker å finne årsaken til at så alvorlige temaer blir fortiet, og synliggjøre de uakseptable handlingene som foregår bak taushet og skam.

Filmen tak i tabu og hendelser som har plaget mange samiske unge kvinner – i generasjoner. Seksuelle overgrep er ikke bare et samisk fenomen, det er universelt og angår oss alle. Taushet har vært en overlevelsesstrategi i mange urfolks samfunn. Kvinnene som står fram i denne filmen, har erfart at taushet ikke lenger gagner noen. Filmen er respektfullt og nærgående fortalt, som formidles visuelt og i en godt forankret form.


Produsent:

Paranord Film AS (Alta)

Sum tildelt:

500 000

Dato for tildeling:

15.11.2018

Kontakt:

Linn Henriksen E-post: linn@paranordfilm.noTelefon: +4795137089

Andre tildelinger 15.11.2018

Lukk

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk