Prosjekt:

Lille Eelam ved verdens ende Hybrid 60 min / Regi: Sanjey Sureshkumar

I en hybrid mellom fiksjon- og dokumentarfilm gjenfortelles fortellingen om en tid da Vardø/ Várggát/ Vuorea bestod av 10% eelam-tamilere. Denne tematikken aktualiserer den norsk-tamilske historien som befinner seg i nord, og som er helt essensiell for at småsteder som Vardø skal kunne leve. Vardø, som alle andre steder, er avhengig av migrasjon for å kunne livnære område både gjennom fiskenæring og motarbeidelse av sentraliseringspolitikk.

Konsulentens anbefaling

Et ambisiøst prosjekt som er holdt i gang av hovedsakelig en person, filmens produsent og regissør. En hybrid mellom fiksjonelle kunstuttrykk og dokumentar. Den dokumentariske siden ved prosjektet har to sider; den store gruppen tamiler som flyktet fra krig på Sri Lanka på 90 tallet og bosatte seg i Vardø, og representanter fra den samme gruppen som vender tilbake til Vardø 30 år senere. Kunstuttrykkene kommer fram i form av sang, dans og bilder for å understreke tamilers identitet i "fremmede omgivelser". Prosjektet er et spennende "wild card", og Sureshkumar har vist et sterkt engasjement for å gjennomføre prosjektet.


Produsent:

Sanjey Sureshkumar (Tromsdalen)

Sum tildelt:

154 000

Dato for tildeling:

14.09.2023

Kontakt:

Sanjey Sureshkumar E-post: sanjey.sureshkumar@gmail.comTelefon: 95934877

Andre tildelinger 14.09.2023

Lukk

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk