Prosjekt:

Tørrfiskopera til Venezia Dokumentarserie 90 minutter / Regi: Karl Emil Rikardsen

Som alle andre utkantkommuner sliter øykommunen Røst med å opprettholde folketallet. Hva gjør man da? Jo, man investerer et titalls millioner kroner på å lage sin egen opera. Den blir så bra at de får tilbud om å sette den opp ved Operaen i Oslo. Men det takker operafolket på Røst nei til. Skal den noe sted, så er det til Venezia, operakulturens vugge. Det var der hovedpersonen Pietro Querini kom fra da han forliste med sin skute utenfor England, høsten 1431. I uker og måneder drev de for vær og vind før noen få overlevende strandet på en holme utenfor Røst. Der ble de tatt hånd om av lokalbefolkningen til de fikk skyss med tørrfiskjekter og andre skyssmidler tilbake til hjembyen. 600 år senere følger Røstfolket etter for å fremføre Querinis historie som opera. Men mange Venetianere lever fortsatt høyt på minnet om sin hjemby som stormakt for handel, politikk og kultur. De er skeptiske til tanken om at "amatører fra en liten holme i Atlanterhavet skal fremføre en hjemmelaget opera i selveste Venezia, operakulturens vugge».

Konsulentens anbefaling

Dette prosjektet har vært i utvikling hos filmsenteret, der man har skapt forberedelser og utvalg av karakterer man ønsker å følge på reisen til Venezia høsten 2023. En film som viser fram et veldig sterkt engasjement hos flere karakterer i det lille samfunnet på Røst, og ikke minst forventninger om hva som skal møte dem i operaens hjemland. Tørrfisk og opera høres ut som et glimrende "feelgood-konsept".

Produsent:

Nordic Stories Nord AS (Henningsvær)

Sum tildelt:

330 000 + 50 000 fra Samfunnsløftet

Dato for tildeling:

14.09.2023

Kontakt:

Rune Trondsen E-post: rune.trondsen@nordicstories.noTelefon: 90575869

Andre tildelinger 14.09.2023

Lukk

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk