Prosjekt:

Stardust Dokumentar 90 min / Regi: Elisabeth Rasmussen

Stardust er en karakterdrevet dokumentar om en mann som gjennom sin nysgjerrighet og sitt pågangsmot gjør en viktig oppdagelse om materialet som skapte selve livet. Hvert døgn faller det ca. 100 tonn kosmisk materiale ned på Jorden, mesteparten i form av vakre mikrometeoritter.

Forskere har lett etter disse små mineralpartiklene fra verdensrommet i over hundre år. NASA konkluderte 2016 med at det ikke var mulig å finne dem. Hovedkarakter Jon Larsens smittende entusiasme lar oss utforske store spørsmål på en forståelig måte. Sammen med mineralog Jan Kihle, tar han oss med på en reise som forklarer hvordan det har seg at vi alle er laget av stjernestøv.

Konsulentens uttalelse:

Historien om mikrometeoritter, eller intergalaktisk støv, er nesten umulig å forstå, men møtet med den entusiastiske hovedkarakteren Jon Larsen og hans samlemani gjør denne fortellingen begripelig for et stort publikum, høyst sannsynlig over hele verden.

Produsent:

Wonderline Productions AS (Tromsø)

Sum tildelt:

NOK 400 000

Dato for tildeling:

08.09.2022

Kontakt:

Elisabeth Rasmussen E-post: elisabeth@wonderline.noTelefon: +4792847864

Andre tildelinger 08.09.2022

Lukk

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk