Prosjekt:

Den hemmelige dansen Dokumentar 40 min / Regi: Anstein Mikkelsen

(NOK 50 000 av tilskuddsbeløpet er gitt av Samfunnsløftet SNN)

I denne dokumentaren forenes gamle kvenske tradisjoner med det som kalles «den nye kvenske våren». Astrid Serine Hoel er en ung danser med kvensk bakgrunn. Da hun skulle starte sin yrkeskarriere oppdaget hun at det ikke finnes levende dansetradisjoner blant kvenene. Spesielt merkelig blir dette når det finnes rike tradisjoner hos kvenenes søskenminoriteter. I dokumentaren følger vi Astrid i deler av hennes jakt på den kvenske urdansen.

Konsulentens anbefaling:

Et viktig kulturhistorisk prosjekt om søken etter dansens røtter i kvensk kultur. Prosjektet har en engasjerende hovedkarakter i Astrid Serine Hoel, som tar på seg jobben med å finne sporene av dansen, noe som medfører en reise til steder der kvensk kultur har slått rot. Anstein Mikkelsen har laget flere viktige dokumentarer om kvensk kultur, og dette arbeidet videreføres med dette prosjektet.

Produsent:

Siivet AS (Lakselv)

Sum tildelt:

300 000

Dato for tildeling:

01.12.2022

Kontakt:

Bjørnar Mikkelsen E-post: bjornar@siivet.noTelefon: 97435710 Anstein Mikkelsen E-post: siivet@siivet.noTelefon: 45504164

Andre tildelinger 01.12.2022

Lukk

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk