Prosjekt:

Hvor tok laksen veien? (arbeidstittel) Dokumentar 60 min / Regi: Harry Johansen

I 2021 stopper Norske og Finske myndigheter all laksefiske i Tanavassdraget og fjorden på ubestemt tid. Begrunnelse, overfiske.. Hva betyr dette for folk i området som i mange generasjoner har utøvd dette fisket. Klarer man å bevare en viktig del av den samiske kulturen med en langvarig stopp av fisket. Forskerne mener at det har pågått et overfiske, men er det bare det? Barentshavet har steget med 1,5 gr de siste 20 årene. Samtidig opplever andre laksefiskende urfolk de samme problemene.

Konsulentens anbefaling:

Prosjektet berører helt spesielt folk som har hatt som tradisjon, kultur og levebrød å fiske etter laks i elva. Filmen skal portrettere noen av disse fangstfolkene, men skal også rette søkelyset mot årsaker til nedgangen i fisk som har ført til forbudet. Med et urfolksperspektiv ønsker Harry Johansen å gjøre en sammenligning med Sumas-folket i Canada som driver laksefangst med lignende metoder. Et prosjekt som har potensiale til å nå ut på det internasjonale festivalmarkedet, og bør fange interessen hos nordiske kanaler.

Produsent:

Govas (Tana)

Sum tildelt:

400 000

Dato for tildeling:

17.03.2023

Kontakt:

Harry Johansen E-post: harry@govas.noTelefon: 99441146

Andre tildelinger 17.03.2023

Lukk

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk