Prosjekt:

Vinden Dokumentar 80 min / Regi: Guri Oppegård

Nils Anders' (21) drøm om å fortsette familiens reindrift kolliderer med storsamfunnets behov for «grønn» energi, når et enormt vindkraftverk blir bygget i fjellet og stenger den tradisjonelle trekkruten til reinen deres.

Konsulentens anbefaling:

Filmskaperen har fulgt flere generasjoner reindriftssamer og deres forhold til kultur, levemåte og ikke minst utfordringer med hvordan en vindmøllepark på fjellet kommer i veien for den tradisjonelle trekkruten til reinflokken. Dette er en svært aktuell og relevant film som fortelles fra reindriftssamers perspektiv, med fokus på en 21 år gammel arvtaker av reindriftskulturen, og filmen belyser også konflikten mellom samer og storsamfunnet med et blikk på den miljøsatsingen vindmøller i utgangspunktet har. Filmskaperen har god tilgang på hovedkarakterene, og hun har klart å skape en spennende visualitet i fortellingen.

Produsent:

RELATION04 MEDIA AS (HARSTAD)

Sum tildelt:

362 000

Dato for tildeling:

17.03.2023

Kontakt:

Karl Emil Rikardsen E-post: kalle@relation04.comTelefon: 47234597

Andre tildelinger 17.03.2023

Lukk

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk