Prosjekt:

MINNESMERKET Novellefilm 15 min / Regi: Knut Erik Jensen

“Gjennom et ungt pars nysgjerrige kurtise i etterkrigstidens ruiner forsvinner barrieren mellom tid rom, og vi blir minnet om hvor nær vår samtid er tragedien som utspilte seg under andre verdenskrig”. 


MINNESMERKET vurderes som formsterk film, til dels abstrakt og metaforisk. Dette er regissør Knut Erik Jensens filmiske visjon om gjenoppbyggingen av Finnmark etter krigen. Her viser han hvordan minne-arrene fremdeles er tynne og skjøre etter det store krigstraumet. Dette er den siste filmen i en triologi, hvor Morgen og Skredskogen inngår, produsert i henholdsvis 2018 og 2019. Filmskaperen, manusforfatteren og fotografen Knut Erik Jensen anses som en av norsk films fremste auteurer, med mer en 70 produksjoner bak seg gjennom snart 50 år. Flere av kinofilmene har vært store suksesser - der i blant dokumentarfilmen om mannskoret i Berlevåg (Heftig og begeistret, 2008), filmdiktet Stella Polaris, elegien over en kystkultur som ikke finnes lenger (1993), og Amandavinneren for beste tv-dokumentarserie, Finnmark mellom Øst og Vest, fra 1998. Knut Erik Jensens sterke Finnmarkstilknytning gjenspeiles i alle hans kunstneriske uttrykk, også i denne novellefilmen.

Produsent:

Rein Film Finnmark (Kirkenes)

Sum tildelt:

400 000

Dato for tildeling:

05.06.2019

Kontakt:

Aleksander Olai Korsnes E-post: olai@reinfilm.noTelefon: +47 976 54 241

Andre tildelinger 05.06.2019

Lukk

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk