Prosjekt:

Mørketid Kortfilm, fiksjon 15 min. / Regi: Knut Erik Jensen

Det er 2. verdenskrig og Finnmark brenner. En stor folkemengde er samlet på kaien i et lite fiskevær for å bli evakuert. Men når en fisker setter seg til motverge oppstår det en skjebnesvanger konflikt.

Historien oppleves som en brutal og surrealistisk skildring av en av de mørkeste kapitlene i norsk og nordnorsk historie. Viktige spørsmål melder seg: Hva skiller et humant menneske fra et annet? Hvordan kan du vite at den siden av konflikten du har valgt, er den rette? Hvordan kan man leve med seg selv, etter å ha utført den verste av alle handlinger, i en kontekst du ble tvunget inn i ? I sitt åttiende år er regissør Knut Erik Jensen skarpere og mer vital enn noensinne.

Om regissøren: Knut Erik Jensen fra Honningsvåg er en av landets fremste, kjente og mest prisbelønnede filmskapere. Etter filmstudier i Russland (Sovjet) og England på 1970-tallet, har han kontinuerlig skrevet manus, regissert og produsert filmer i alle formater. Han har også arbeidet som programskaper i NRK i flere år, der han laget egne program og enkeltstående, prisbelønnede dokumentarserier. De siste årene har han regissert flere kort-og dokumentarfilmer, og filmene hans vises kontinuerlig på festivaler og i kulturelle sammenhenger verden over. 

Produsent:

Rein Film Finnmark (Kirkenes)

Sum tildelt:

500 000

Dato for tildeling:

24.03.2020

Kontakt:

Aleksander Olai Korsnes E-post: aleksander@reinfilm.no

Andre tildelinger 24.03.2020

Lukk

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk