Prosjekt:

The Cabinet of Dr. Winge Dokumentar 28 min. / Regi: Ane-Martha Tamnes Hansgård og Silje Tamara Røssvassbukt

En heltehistorie blir filmet for 67 år siden av Dr. Sverre Winge, en lege i et lite samfunn i Nord-Norge, industribyen Mo i Rana. Ingen i hans lokalsamfunn hadde noen kunnskap om overlegens interesse for film. I dag, flere tiår etter hans død, ender filmen opp i hendene til en filmskaper, Ane-Martha Tamnes Hansgård og en journalist, Silje-Tamara Rojas Røsvassbukt. Sammen følger de fotavtrykkene til filmen og Winges historie. Med dette materialet vekkes også viktige spørsmål om hva som former oss, sosiale roller og valgene vi tar.

En essayistisk kortdokumentar som med sin originale vinkling reiser viktige og relevante spørmål omring vår tids mennesker og samfunn. I tillegg åpner historien opp for en unik og fantastisk skildring av samfunnet Mo i Rana, en av Nord Norges største industribyer, med en rivende utvikling etter 2. verdenskrig. I Mo ligger også Nasjonalbibliotekets enorme landsarkiv, en "skattekiste" som filmskaperne dykker dypt i. Her oppdages denne lille rare amatørfilmen, laget av Dr. Winge, som veves inn i en mye større og sosiokulturell kontekst.

Om regissørene: Ane-Martha Tamnes Hansgård er regissør, skuespiller, daglig leder og eier av Mattima Films AS, som ligger i Mo i Rana. Hun har flere større prosjekter under utvikling og produksjon - både som produsent og regissør. 

Silje-Tamara Rojas Røsvassbukt er journalist med erfaring fra TV og avis. Etter flere år i Oslo har hun nå flyttet tilbake til Mo i Rana. Der hun i dag jobber som skrivende journalist, samt med egne prosjekter. 

Produsent:

Mattima Films (Mo i Rana)

Sum tildelt:

220 000

Dato for tildeling:

24.03.2020

Kontakt:

Ane-Martha T. Hansgård & Øyvind Gregersen E-post: ane-martha@mattimafilms.comTelefon: 99572039

Andre tildelinger 24.03.2020

Lukk

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk