Prosjekt:

Ishavsringen Dokumentar 25 min / Regi: Astrid Ardagh

Ishavsringen er en leken og utforskende kort dokumentar som tar deg med på en reise gjennom vidstrakte, nordlige landskap, fra radardomene på Svalbard til amatørradio-klubben i Tromsø. Hovedpersonene i filmen er en gruppe radioamatører som med sine analoge radiosendere går on-air under navnet Ishavsringen. Primært vil filmen rette seg mot samfunnets sårbarhet og menneskets grunnleggende behov for å kommunisere. Det blir en poetisk sammensetning av et mystisk lydlandskap, et glimt av en historisk hendelse, arktisk natur, komplekse kommunikasjonsverktøy og hverdagslige samtaler mellom en pensjonert vennegjeng.

Konsulentens anbefaling

Denne kortdokumentaren har flere mål. Den skal fortelle om en sirkel av radioamatører (hovedsakelig eldre menn) som kommuniserer om løst og fast gjennom sin interesse for radiokommunikasjon, om nytten av å bevare det som i en digital tidsalder kan oppleves som "en utdøende hobby", med en visualitet knyttet til objekter og steder. Filmskaper Astrid Ardagh vil formidle dette med sensibilitet i bilder og lyd, og hun har et godt team rundt seg.

Produsent:

FASASONA AS (Tromsø)

Sum tildelt:

250 000 + 50 000 fra Samfunnsløftet

Dato for tildeling:

07.12.2023

Kontakt:

Eilif Bremer Landsend E-post: eilif@fasasona.tvTelefon: 92224573

Andre tildelinger 07.12.2023

Lukk

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk