Prosjekt:

Tog Dokumentar 60 min / Regi: Jenny Andersen

På Olsborg, et tettsted et par timer sør for Tromsø, ligger en liten jernbanestasjon. Førtiåtte mil lenger sør stopper jernbanesporet. Stasjonen på Olsborg er det Hilde Sagland som har bygget. Komplett med venterom, perrong og åtte meter togskinner som Hilde henta fra Ofotbanen. Den står fargerik og oppsiktsvekkende utenfor huset hennes som et utropstegn for det Hilde og tre av fire nordlendinger mener vi mangler: Nord-Norgebanen. Hilde har vært pensjonist siden 2011 og har brent for banen like lenge. Bokstavelig talt.

Tog blir en karakterdrevet dokumentar med en varm og vittig undertone der vi gjennom Hildes engasjement og mange påfunn får bli med i en del av den 100 år lange kampen for bane i nord.

Konsulentens anbefaling

Dette prosjektet har vært i utvikling hos NNFS. Det er en dokumentarfilm som kan skape fortellingen på flere plan, med en drivende og entusiastisk hovedkarakter i sentrum. Sakens kjerne er det "umulige" politiske prosjektet om Nord Norge-banen, jernbane til Troms. Filmens hovedkarakter er 79 år gamle Hilde Sagland, som har bygget en togstasjon i indre Troms, og som bruker all sin entusiasme, idealisme og energi i å fremme saken. Filmens følelsesmessige premiss er hvordan pensjonisten driver sin kamp, alene mot en politisk overmakt. Dette har gode forutsetninger for å bli en nær karakterdrevet dokumentarfilm, i gode hender hos et like energisk fint team. Regissør Jenny Andersen har laget flere portrettdokumentarer i mindre format.

Produsent:

KOKO Film (Tromsø)

Sum tildelt:

350 000 + 50 000 fra Samfunnsløftet

Dato for tildeling:

07.12.2023

Kontakt:

Trude Ottersen E-post: trude@kokofilm.noTelefon: 99713767

Andre tildelinger 07.12.2023

Lukk

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk