Prosjekt:

Warfish Dokumentarserie /

En tam belugahval dukker opp utenfor Ingøya i Finnmark og mysteriet som lokalbefolkningen står overfor blir raskt internasjonale nyheter. Ville teorier florerer når alle prøver å finne ut hvor hvalen kommer fra og hvorfor den har på seg seletøy. Når ordene "St Petersburg" blir oppdaget på seletøyet blir mysteriet enda større.

«Warfish» er en politisk thriller og forteller den sanne historien om spionhvalen Hvaldimir. Gjennom hans historie blir vi med inn i en verden av militære sjøpattedyr og belyser aktiviteter som har vært forbundet med hemmelighold i flere tiår. Mest overraskende av alt oppdager vi at denne praksisen fortsatt foregår i Russlands krig med Ukraina i dag.

Konsulentens anbefaling

Dette er et stort internasjonalt prosjekt som har sin norske del knyttet til spionhvalen Valdimir. Men det er også en dokumentarserie som skaper sin samtidrelevans i forhold til historier om hvordan konflikter og kriger nå kan benytte seg av uortodokse "våpen" som for eksempel dyr. Dette prosjektet vil få et svært bredt nedslagsfelt som en dokumentarserie for TV.

Produsent:

Alfred Film AS (BRØNNØYSUND)

Sum tildelt:

300 000

Dato for tildeling:

07.12.2023

Kontakt:

Silje Burgin-Borch E-post: silje@alfredfilmtv.comTelefon: 95430635

Andre tildelinger 07.12.2023

Lukk

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk