Prosjekt:

Kunsten å gå langsomt Dokumentar 90 min / Regi: Kaia Kjos-Kendall


"Sissel Higraff får ikke sove; hver natt er en kamp mot marerittene. Hjemsøkt av en traumatisk barndom, legger hun ut på en transformativ reise gjennom Norge til fots. Gjennom de vakreste landskap og introspektive øyeblikk utforsker hun det helbredende potensialet i naturen. Mens hun slåss med mørket og søker desperat trøst, avslutning og svar, blir reisen en meditasjon rundt å gå langsomt. Hun navigerer i skjæringspunktet mellom offerskap, mental helse og spiritualitet og avslører den dype rollen naturen har i menneskehetens galskap. Og hvis vi mister den, mister vi også fornuften. Sissel er ingen atlét, men det er heller aldri målet. Guidet av de fire elementene og hellige ritualer, oppdager hun skjulte krefter i seg selv og finner sin egen styrke. Dette er en film om å tørre å gå i eget tempo og om å finne tilbake til vår naturlige tilkobling til jorda."

Konsulentens anbefaling

Dette er et følsomt og nært portrett av en kvinne som gjennom en veldig lang tur på føttene finner en kontakt med naturen som kan få henne ut av traumene knyttet til fysiske overgrep i oppveksten. Filmen skal skildre både den lange fysiske reisen, og den indre reisen hovedpersonen gjennomgår i sine betroelser for kamera. En sterk historie om utholdenhet på flere plan.

Produsent:

Lofoten Film Collective AS (Kabelvåg)

Sum tildelt:

300 000 + 50 000 fra Samfunnsløftet

Dato for tildeling:

07.12.2023

Kontakt:

Inge Wegge/Yngvar Christensen E-post: yngvar@lofoten.filmTelefon: 47298511

Andre tildelinger 07.12.2023

Lukk

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk