Prosjekt:

BILDER FRA ET NORDISK DRAMA Dokumentar 90 min / Regi: Nils Gaup

En dokumentarfilm som tar oss med bak kunstverdenens kulisser og ønsker å finne svar på hvem det er som bestemmer hva som er god kunst. Vi blir kjent med en kunstsamler som møter uventet hard motstand fra norske kunstinstitusjoner etter å ha lansert en ukjent og avdød, norsk kunstner med eventyrlig suksess i utlandet.

 

 

På en nærmest besettende måte avdekker filmen skjulte maktstrukturer i kunstverdenen, der ulike "edderkopper" trekker i trådene og definerer, avgrenser og utgrenser hva som er den "gode smak", hva som er kunst og hva som ikke er det.

Filmen bygges på et rikt og ukjent arkivmateriale, gode intervjuer, fine og illustrative iscenesettelser. Her er det duket for en helaftens dokumentar som kan vekke mange gode (kunst)debatter - både nasjonalt og internasjonalt.

OM REGISSØREN: Nils Gaup er en av Norges fremste regissører, med en betydelig nasjonal og internasjonal karriere. Han ble satt på kartet som regissør med Oscarnominasjonen for beste utenlandske film "Veiviseren" i 1987. Dette var i tillegg den første samiskspråklige spillefilmen som noen gang var laget, og den første norske Oscarnominasjonen siden Ni liv i 1957. "Veiviseren" vant en rekke priser og åpnet dørene for en solid nasjonal og international karriere som filmregissør. Gaup har laget få dokumentarfilmer, men gjennom dette prosjektet viser han igjen sitt tydelige talent som en spennende og aktuell filmforteller.

Produsent:

Paranord Film AS (Alta)

Sum tildelt:

450 000

Dato for tildeling:

14.11.2019

Kontakt:

Linn Henriksen E-post: linn@paranordfilm.no

Andre tildelinger 14.11.2019

Lukk

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk