Prosjekt:

MUSÈGATA 2 Dokumentar 25 min / Regi: Kristin Tårnes

Filmen Muségata 2 er en oppdagelsesreise gjennom bygget med samme navn fra 1894. Det over 125 år gamle huset ble bygget for Tromsø museum til byens 100 års jubileum, og huser i dag kunstneratelierer og Tromsø kunstforening. Filmen beveger seg gjennom huset og dets historie, og som en flue på veggen betrakter du mennesker som har hatt stor betydning for husets overlevelse.

Kristin Tårnes er kunstner og filmskaper.  Muségata 2 blir en besnærende konseptuell kunstdokumentar, som viser et helt spesielt hus sin historie. Dette er også et genuint byfilmprosjekt og viktig historisk dokumentasjon for ettertiden. På denne måten føyer filmen seg også fint inn i en lang europeisk og filmkunsthistorisk tradisjon. Muségata 2 vil få distribusjon i gallerier, museer og som del av andre installasjoner, både nasjonalt og internasjonalt.

OM REGISSØREN: Kristin Tårnes er billedkunstner bosatt i Tromsø. Hun har deltatt på en rekke gruppeutstillinger og har hatt flere solo-utstillinger. Tårnes bruker lang tid til å jobbe ut prosjektene sine, som ofte resulterer i flere verk. Hun har kunstutdannelse fra Norge, Tyskland og Mexico og har i flere år drevet Kurant Visningsrom i Tromsø.

Produsent:

Ice-9 (Laksvatn)

Sum tildelt:

250 000

Dato for tildeling:

14.11.2019

Kontakt:

Sarah Schipschack E-post: sarah@vitakuben.net

Andre tildelinger 14.11.2019

Lukk

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk