Prosjekt:

HELLO X Multiplattform 60 min / Regi: Christine Cynn

Ved bruk av en mobil enhet kommer du inn i en digital historieopplevelse, hvor man spiller X - en ung kvinne i Tromsø i år 2070. Du må løse en serie med gåter for å få tilgang på en digital tidskapsel fra 2020. Via symboler og skulpturer i det virkelige byrommet opplever man en spennende tidsreise på 50 år, sett og opplevet gjennom tre generasjoner. 

Gjennom hello X blir man engasjert i tematikk som klimaendringer og andre komplekse utfordringer og forslag til kollektive løsninger og handlinger.

ICE-9 s visuelle projekter beveger seg i grenselandet mellom film, kunst og installasjoner og begynte tidlig å bruke virtuell og interaktiv teknologi. Med seg på laget har prosjektleder og regissør Christine Cynn kunstnere, forskere, 3 D-animatører, spillutviklere og musikere. En av hovedpartnerene i prosjektet er KORO URO (kunst i det offentlige rom). Målgruppa er ungdom fra 13 år. Vi anser dette som et spennende prosjekt med stor relevans for både samtid og  framtid. Tilskuddet gis til den dokumentariske delen av prosjektet.

OM REGISSØREN: Christine Cynn er basert i Tromsø og London. Hun er også kjent som medregissør på den Oscar-nominerte dokumentarfilmen The Act of Killing (2012, sammen med Joshua Oppenheimer). Fra ICE-9 har det blitt utviklet og produsert en rekke prosjekter - og Cynn forsøker hele tiden å finne nye visuelle måter å lage dokumentarfilm på. Regissøren har markert seg som en tydelig humanist, med stor interesse og fokus på miljø, krig, fred og menneskers liv og væren i disse kontekstene. Hun jobber bredt internasjonalt og er dypt engasjert i tematikk som kan føre til sosiale endringer til det beste for menneskeheten.

Produsent:

Ice-9 (Laksvatn)

Sum tildelt:

100 000

Dato for tildeling:

14.11.2019

Kontakt:

Christine Cynn E-post: christine@ice-9.no

Andre tildelinger 14.11.2019

Lukk

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk