Prosjekt:

Nordlands Jeanne d`Arc Dokumentar 80 min. / Regi: Fredrik Horn Akselsen

OM FILMEN: I «Nordlands Jeanne D´Arc» møter vi en av Norges høyest dekorerte kvinnelige agenter under andre verdenskrig; Liv Grannes fra Mosjøen, og får innblikk i hvordan en ung kvinne kjempet for friheten med list, kampvilje, omsorg og mot. Hun var villig til å ofre alt. Denne dramatiserte dokumtarfilmen inneholder det meste som skal til for å fram en spennende film: Mot, svik, kjærlighetsdrama, store tragedier og historieforfalskning. I prosessene etter krigen forsvant også historien om den store offerviljen til Liv Grannes.


BESKRIVELSE AV TILSKUDD: En bredt anlagt dramatisert dokumentarfilm som viser en kvinnes kamp under 2. verdenskrig, en underfortalt tematikk i krigsheltsjangeren. Prosjektet er godt omfavnet av hele 17 kommuner i Helgeland, og vil få mange arenaer for visning og store muligheter til å nå et svært interessert publikum. All research som er nedlagt her, er nærmest grunnforskning og vil bli tilgjengeliggjort for annen forskning via Forsvarets Mediesenter. En film som kan gi et viktig og nyansert bilde av storpolitikken som raste, særlig i den 2.verdenskrigs siste fase, der en nordnorsk kvinne stod helt sentralt i de historiske begivenhetene.

OM REGISSØREN: Fredrik Horn Akselsen har gjennom flere filmer markert seg som en solid regissør og manusforfatter for dramatiserte dokumentarer, sist som regissør på tv-serien Seriemorderen fra Orkdal (2019). Tidligere har han bla. regissert Gulosten, gangsteren som ble kongens venn (2015), The Excorcist in the 21st Century (2013) og Blackhearts (sammen med Christian Falch, 2016).

Produsent:

Nordic Stories Nord AS (Henningsvær)

Sum tildelt:

395 000

Dato for tildeling:

08.06.2020

Kontakt:

Rune Trondsen E-post: rune.trondsen@nordicstories.no Telefon: 905 75 869

Andre tildelinger 08.06.2020

Lukk

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk