Prosjekt:

Ultima Thule Kort fiksjon, eksperiment 15 min. / Regi: Eili Bråstad Johannesen

OM FILMEN: Ultima Thule er et prosjekt som utforsker rommet mellom film og kunst. Det er et todelt prosjekt bestående av en kortfilm og en flerskjerms-videoinstallasjon til bruk i kunstrom.
Gjennom deres møte opplever to kvinner å bli dratt inn i en lidenskapelig, erotisk og surrealistisk verden hvor virkelighet og drømmer smelter sammen. Filmen har en underliggende heksetematikk og en klar feministisk brodd. Det hele foregår helt uten dialog og mye fortelles gjennom dans, bevegelse, og bruk av bilde og lyd. Filmen foregår i Finnmark og inkluderer samisk kultur og musikk. 

BESKRIVELSE AV TILSKUDD: Regissøren oppviser et sterkt visuelt og eksperimenterende univers som er inspirert hekseprosessene i Vardø på 1600-tallet, der særlig den samiske befolkningen (kvinner og menn) var utsatt. I Ultima Thule legges det vekt på kvinners styrke under truende forhold, gjennom et bevegelig og utforskende kamerablikk, i et mørkt og mytisk landskap.

OM REGISSØREN: Eili Bråstad Johannessen er manusforfatter, filmskaper og billedkunstner bosatt i Nord-Norge og Berlin. Hennes eksperimentelle filmarbeider retter seg gjerne mot teater eller kunstarenaer, i tillegg til at hun jobber med mer konvensjonelle prosjekter innen film. Sammen med det feministiske kunstkollektivet Tensememori arbeider hun med live video produksjon og ulike new media-teknikker. Eili er utdannet kunstfotograf og filmskaper, og har også erfaring innen kostyme og styling.
 

Produsent:

Mattima Films (Mo i Rana)

Sum tildelt:

150 000

Dato for tildeling:

08.06.2020

Kontakt:

Helene Eggen E-post: hleneegg@gmail.comTelefon: 92899623 Eili Bråstad Johannesen E-post: eilib@mac.comTelefon: 97680918

Andre tildelinger 08.06.2020

Lukk

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk